NM Skive 2015 (21-23 august)

Fra fredag 21. august til søndag 23. august var det NM Skive i Sandefjord, noe de deltakende skytterne fra Grenland Bueskyttere hadde gruet seg og gledet seg til i flere måneder. Utendørs NM er et av årets høydepunkter, og måneder med hardtrening hadde ledet opp mot det.

Først var det kvalifisering til finalene, som var delt opp i to puljer; Pulje 1, som var de aldersbestemte klassene, skøyt på fredag, mens Pulje 2, som skøyt på lørdag bestod av Recurve damer og herrer, Compound damer og herrer, Tradisjonell damer og herrer, og Barebow damer og herrer.

targets Skive

De fleste av skytterne kjente nok sommerfuglene i magen da synet av oppstilte matter møtte dem.
(Bilde er hentet fra NBFs facebook-side.)

Grenland stilte opp med 5 skyttere, hvor to av de skøyt i Pulje 1 på fredag. Olav Vaagen stilte i Recurve Herrer 50, og Silje Røe i Recurve Kadett Jenter. Fredag var en fin dag med sol, klar himmel, temperatur oppe i 20-tallene, og lite vind.

Kvalifiseringen gikk bra for begge skytter. Olav kom på 4. plass med 574 poeng, kun 4 poeng under 3. plassen. Silje endte opp på 3. plass med 563 poeng, ett poeng unna 2. plass. Dermed var altså begge kvalifisert til finalerunder på søndag.

olav Skive

Olav Vaagen som skyter kvalifiseringsrunden.
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

De neste tre skytterne, Tonje Bakken, Brigitte Brueland og Laurius Alisauskas, var klare neste dag når de skulle skyte sine kvalifiseringsrunder. Laurius kom på 6. plass med 689 poeng i klassen Compound Herrer, Tonje kom på 20. plass med 381 poeng i klassen, og Brigitte kom på en slående 3. plass med 596 poeng. Begge sistnevnte stilte i klassen Recurve Damer. Ganske imponerende fra nestlederen i klubben, men scoren kunne nok vært litt høyere om hun hadde ungått å glemme en pil. Shit happens!

Laurius Skive

Her har vi Laurius.
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

Tonje Skive

Tonje med strålende fullføring.
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

Brigitte Skive

Brigitte i full konsentrasjon.
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

Alle Skive

Her ser vi de fleste deltakerne fra åpningssermonien. 
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

På lørdag var det også lagfinaler, men Grenland stilte ikke opp med noe lag i år.

Søndag var dagen for finaler. Førstemann ut var Laurius. Han var overlegen frem til ¼ finalen hvor han møtte Njål Åmås. Der ble resultatet  147-139, og Laurius kom på en god 7. plass.

Deretter var det Recurve Damer som sto for tur. Tonje beholdt sin 20. plass, og Brigitte kom til ¼ finalen hvor hun skøyt mot Stine Nygaard. Hun hadde nok kommet lenger om hun ikke valgte å skyte med de nye pilene, men 8. plass er ganske solid.

Olav Vaagen, som stilte i klassen Recurve Herrer 50 gikk ut i ¼ finalen hvor han møtte Birger Johannesen. Dermed endte han opp på en 8. plass.

Olav går Skive

Olav med lystige skritt tilbake til skytelinja.
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

Sistemann ut var Silje, som var i Recurve Kadett Jenter. Hun kom -for sent- til gullfinalen. Der tapte hun 4-6 mot Hanne Husdal, men sølv går det an å være fornøgd med.

Silje podie Skive

Silje på pallen. 
(Bildet er hentet fra NBFs facebook-side.)

Vi ser allerede frem til neste NM Skive hvor vi satser på å få med flere skyttere, og forhåpentligvis stille med lag 🙂 Det var en flott opplevelse, og en mulighet til å lære masse og møte mange hyggelige mennesker.

Ønsker du å se flere bilder sjekk Norges Bueskytterforbund sin Facebook side.
Fredag, Lørdag og Søndag, tok de masse bilder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s