NUM 2016

I år deltok en av våre unge skyttere Silje Røe (18) under NUM, Nordisk Ungdomsmesterskap i bueskyting som ble avholdt i Hillerød, i Danmark. 
Det er en form for bueskytter sommerleir for unge i alderen 13 til 20 år.
Silje vil her dele hennes erfaringer fra turen. 🙂 

 

NUM2016


NUM 2016

Onsdag 28. juni dro jeg til Hvaler for å delta på Nordisk Ungdomsmesterskap. Selve mesterskapet var i Hillerød i Danmark, men både før og etter var det ungdomssamling på Hvaler. Der var det muligheter for å være sosial med likesinnede, finjustere på skytinga, og i etterkant av NUM ble det også arrangert “Archery Tag”, som jeg kommer tilbake til.
Fredag 30. juni bar turen til Danmark. Etter en busstur på over åtte timer, ble det øvelsesskyting i regnet. Ettersom at jeg vanligvis planlegger treningen etter været, er skyting i regnet noe uvandt. Jeg ba til værgudene om at vi skulle få oppholdsvær dagen etter, når vi skulle skyte kvalifisering.
Og værgudene svarte – ved å sende regn nok til å holde en landsby hydrert og vind nok til å produsere nok strøm til en boligblokk. Det endte med at skytinga ble forsinket med tre timer. Folk flest var ganske gjennomfrosne når skytinga endelig starta. Jeg selv skalv som en gal og mista følelsen i venstre hånd. Man kan si det gikk utover resultatene, men ikke bare mine. Selv om jeg hadde en skuffende score på 475/720, endte jeg opp på 10. plass av 21 deltakere i min klasse, Recurve Damer Junior.
På lørdag var det også lagfinaler, noe jeg ikke har prøvd før. Jeg endte opp på 2. laget til Norge, med Kristin Davies og Lotte Albertsen. Vi tapte første matchen 6-0, men gøy var det likevel. Èn erfaring rikere!
Etter en kvalifiseringsrunde som jeg ikke var noe særlig fornøyd med, var det bare å omstille seg til finalene som var på søndag. Planen var egentlig å tape første match, som forventet, og så spise sjokolade og ta en lur. Men det skjedde ikke.
1/16 finale: Jeg hadde walkover, noe som vil si at jeg ikke hadde noen motstander og gikk direkte videre til ⅛ finalen.
⅛ finale: Jeg møtte ei dansk jente som kvalifiserte seg som nr 7 dagen før. Jeg vant 6-4.
¼ finale: Der møtte jeg enda ei danske. Hun hadde kvalifisert seg som nr 2, så jeg tok det som en selvfølge at jeg kom til å tape. Det gjorde jeg ikke. Enda en match hvor jeg vant 6-4.
½ / semifinale: Her møtte jeg ei svensk jente. Hun hadde nettopp vunnet mot en nordmann, så jeg var forberedt på en tøff match. Det ble det. Etter fem sett hadde vi en stilling på 5-5, og måtte avgjøre matchen med en shoot-off, noe som vil si at vi skyter en pil hver, og pila som er nærmest senteret (x-en) vinner. Jeg skøyt en åtter, og hun skøyt en 8’er. Min var nærmest, og jeg vant matchen.
Gullfinale: Var det noe jeg ikke forventet, så var det å ende opp i en gullfinale på mitt først NUM og første mesterskap på 70m. I den siste matchen skøyt jeg mitt beste, men bra nok var det ikke. Motstanderen på Finnland, som kvalifiserte seg først på lørdag med 110 poeng mer enn meg, endte om med å vinne 6-0.
Selv om jeg ble litt skuffa over skytinga mi i den siste matchen, var jeg i det minste litt fornøyd med å kunne stå på pallen etter mitt første Nordiske Ungdomsmesterskap. Pluss at premien var sjokolade. Det gjorde ting litt bedre.
Hjemveien var like lang, og vi var på Hvaler mitt på svarte natta. Heldigvis fikk vi noen timers søvn før et opplevelsesrik morgendag, hvor Archery Tag, felt og 3D sto på planen.
Dagali Fjellpark hadde satt opp en bane med diverse oppblåsbare duppditter satt ut på banen til Hvaler Bueskyttere. Archery Tag går ut på at man skytter piler, med “marshmellows” i stedet for pilspisser (for å unngå så få dødsfall som mulig), på hverandre og en blink med små disker som faller ut når de treffes. Laget som skyter ut alle diskene først, vinner. Det var en artig aktivitet!
Senere fikk vi en innføring i felt og 3D med Eivind Lie. Det ble også litt skyting og konkurranse. Begge deler var nytt for meg, men moro var det!
På tirsdag var det hjemreise, og de fleste, meg inkludert, var slitne og fornøyde etter en fin uke med gode venner og skyting!

skrevet av Silje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s