3D stevne i Grimstad i Oktober

 

Da de 5 bueskytterne Bruse dro på 3D stevne i Grimstad

Lørdags morgen, eller skal vi si natt, stod 5 ivrige bueskyttere opp tidlig for å dra av gårde til Grimstad på 3D stevne hos Agder buejegerklubb. Vi pakket sekkene våre, klare for en hel dag i skogen. Termoser, matpakker og varme klær fylte tursekkene. Vi sjekket buene, spisset pilene og smilte fra øre til øre i vår iver etter å møte nye bueskyttere på en ny 3D bane.

Før sola hadde stått opp var vi på vei til det glade sørland. Vi kjørte langt og lenger enn langt, og i bilene hørtes ivrige diskusjoner om piler, custom made bows, de beste tresorter for hjemme lagde buer og hvordan man best kunne få den ”ultimate” buen. Felles interesse og kjærlighet for sporten dominerte samtalene og kjøreturen opplevdes kortere enn 2 timer.

Vel fremme møtte vi mange nye bueskyttere fra Agder buejegerklubb og andre fra nærområdet. Totalt 21 bueskyttere deltok på stevnet.

Ole, Øyvind, Nina, Jon og Monica stilte fra Grenland bueskyttere. Øyvind skjøt i klassen med sikte, de 4 andre i klassen uten sikte.

dette stevnet hadde de poengscoring etter ”jaktstandard” der man fikk 5 poeng for innerste ringer, og 3 poeng for ytterste, og minuspoeng for treff utenfor (skadeskyting) eller bom. Dette fordi det skulle være så reelt som mulig, så man blir ”straffet” for å skade skyte eller skremme dyret. Undertegnede, som fikk den ærefulle sisteplassen, syns dette var veldig bra måte å regne poeng på, og for at opplevelsen skal være så reell som mulig.

Vi skjøt på de 12 dyrene som var satt opp i løypa, over to omganger. Den første runden fra 2 distanser, en for de med sikte og en for de uten. Andre runde var litt annerledes og mer krevende plassering, mye skudd mellom trær, og der man måtte være litt mer akrobatisk for å plassere seg, for eksempel med å sitte, ligge osv. Meget reel setting med andre ord. Passe krevende og god løype!

Alle ble vi kjent med masse flotte, fargerike og koselige mennesker, der vi gikk i mindre puljer i banen. Etter første runde tok vi en lunsjpause i skogen,- Arrangør hadde utsalg av både mat og drikke så sultne bueskyttere fikk servert nygrillede pølser, eplekake og mineralvann.

Etter runde 2 ble poengene opptelt og Ole og Jon kom videre til finalen i klassen uten sikte. Ole vant overlegent de innledende rundene, faktisk hadde han en score som lå like høyt som de med sikte hadde, og det syns vi fortjener litt ekstra ros. Etter en spennende finaleomgang endte Ole opp på en 2.plass og Jon på en 3.plass. Veldig moro at 2 av våre skyttere kom på pallen.

På vegne av Grenland bueskyttere vil vi takke Agder buejegere for å ha tatt så godt imot oss, for en kjempefin dag i skogen og vel gjennomført første stevne – vi håper det ikke blir det siste,- for vi kommer gjerne igjen!

Vi håper vi får besøk av våre nye bueskyttervenner gang i fremtiden så de kan bli med oss og prøve vår 3D bane., som vi er veldig stolte av.

Å få være en hel dag ute i skogen, med bue og noe godt i termosen, møte nye venner og drive med det vi elsker – DET er fantastisk!

 

skrevet av Nina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s